jump to navigation

oleh-oleh ti bandung Pébruari 23, 2006

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

basa poe jumaah kamari kuring balik ka bandung, niatna rek ngabereskeun urusan mobil jeung ka hajatan iva.
lumayan rada ngarieutkeun tah.

ngaburu poe jumaah balik teh kahayang mah ngalengkepan sarat nu dipenta ku si yaya, ngarah bisa nyokot mobil poe isukanana. nepi ka bandung, panggih jeung ridwan teh teu bisa poe jumaah, da hujan na badag. kakarak saptu isukan mnggihan ridwan, mikeun sarat nu kurang. sanggeus kitu kuring nungguan kabar proses nu keur di usahakeun ku ridwan. eh… apek teh si cep yaya na teu baleg… aya-aya wae alesan na teh. ieu lah.. itu lah… pokona mah ngahesekeun pisan. kakarak bisa diproses senen, cenah.

atuh, jadina kuring nginjeum mobil pimitohaeun jang hajat poe saptu teh. keun we lah sanajan era ge, daripada pipamajikaneun make kabaya kudu naek angkot mah, hese. poe minggu oge sarua. jadina nginjeum mobil deui.

hajat iva teh jadina dua poe. poe saptu mah akad jeung sukuran kulawarga di masjid darul hikam, poe minggu resepsina di gedung kologdam.
kuring teu ngarti kunaon make kudu di dua poekeun sagala, nu pasti mah jadina lieur… asa cape teu puguh. meureun jang nu boga hajat mah eta teh nunjukeun harkat darajat manehna, yen manehna teh mampuh nyieun hajat gede-gedean. jang kuring mah, riweuh… jeung asa miceunan duit, lebar.. mendingan dibikeun ka panganten, jang biaya hirup mimiti duaan.

keun we lah. eta mah urusan maranehna, da nu boga duit manehna… nu riweuh manehna. kuring mah ngiring bingah we.
kuring dua poe eta teh kamamana bareng jeung nu geulis urang bandung, manehna make jilbab, jadi asa beuki geulis🙂

poe senen kuring nungguan kabar ti nu nguruskeun mobil tea. kuring hayang nyaho bisa dibereskeun poe eta keneh teu.
ngajemput mang ipin di cicaheum jam sapuluhan, langsung ka lingkar selatan, mayar sesa dp.

geus kitu anteur mang ipin deui ka paledang, kuring kahujanan di jalan rek ka dago. jam tilu si eyang nitah kuring meuli komputer jang SI. untung we si bang ucok muka keneh, jadi kuring mesen komputer make telpon, jeung printerna ka si abang. jam opat-an kuring karek meunang beja yen mobil teh siap dicokot, kudu geuwat da kantorna rek tutup.
kuring ka kantor ridwan jam satengah limaan. sugan teh rek langsung, der ngobrol heula jang serah terima mobil teh, rada lila. can beres kitu teh si bang ucok nelpon, tokona rek tutup.
atuh, ku kuring kudu ditinggalkeun heula si urusan mobil teh. kuring ngajugjug ka jaya plasa, nyokot komputer eyang. nuhun bang ucok!

balik deui ka kantor ridwan, mobil geus siap dicokot. kuring geus ditelponan ku kabogoh, kuring poho yen geus boga jangji rek nganteur manehna ka dokter.
atuh asa dibuburu transaksi mobil teh. keun we lah, percaya ka ridwan.

av back make mobil anyar kuring ngajemput kabogoh di cigadung. terus ka dokter di metro. lumayan lah, rada jauh. geus kitu kuring ka kebon kopi jeung kabogoh, ngobrol nepi ka jam sapuluhan.
jam sabelasan kuring anteur kabogoh balik, terus langsung ka cirebon…….

fiuh….. what a day. . . . asa cape. nu penting mah ayeuna si hideung geus bisa dipake ulin didieu, jadi kuring teu hoream deui kaluar kantor.

Pairan»

No comments yet — be the first.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: