jump to navigation

Dua Minggu di Bandung April 29, 2006

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

teu karasa, kamari nu asalna kagok kahalangan cuti nasional, kuring nepi ka tilu mingguna aya di lembur.
aya pagawean sih, jadi we sakalian dilabaskeun. kakarak kemis kamari kuring balik deui ka cirebon.
lumayan hasil di bandung teh. boh pagawean atawa nu lianna ge asa merenah hate teh.

mimitina aya kulawarga babaturan Lin ti malaysia nu menta bantuan kuring jeung neng geulis urang bandung jang nyiapkeun kabutuhan maranehna nyaba di bandung.

dua minggu kamari loba pisan picaritaeun jang hate si kuring, ngeunaan hirup, ngeunaan budaya jeung ngeunaan ciptaan Nu Maha Kawasa.

tanggal 22 kamari, kuring panineungan sataun mimiti panggih deui jeung nu geulis urang bandung. sarua eta ge, dina milangkala asia-africa conference. baheula mah kuring manggihan manehna basa manehna keur tatan-tatan rek nari jang acara di homann, si kuring keur meunang proyek ti telkom jang masang alat kaamanan jang presiden jeung tamu undangan nu lian. ari kamari mah kuring bareng jeung manehna dibarengan ku pimitohaeun nongton acara pagelaran asia africa art festival, tempatna di taman budaya, dago tea house tea baheula na mah.
acarana lumayan hade, ngan si mc na hungkul nu goreng teh, rada teu mararatut!! komo jang acara internasional jiga kamari.

kuring manglebarkeun pangeusi acara ti bandungna sorangan, nu nampilkeun barudak sendratasik UPI , Krescenda, jeung Samba sunda.
barudak sendratasik UPI mah kasebutkeun alus… cocok pisan jeung pesen nu hayang ditepikeun ku eta acara. nu lain na mah… nya dipapantes kitu we….

nu meunang apresiasi pangalusna ti panongton, kuring ge kaasup didinya, nyaeta delegasi ti afrika selatan. manehna mawakeun kasenian nu diaranan LIMPOPO.
si kuring kataji pisan ku kamonesan maranehna jang ngemas hiji kagiatan tradisi, nu meureun di nagari asalna ge geus rada jarang dipake deui, pikeun jadi hiji performance art nu bener-bener bisa mawa panongton ngilu aub dina kasenian eta. salut.

kasenian nu lian aya ti Sudan jeung ti Kamboja, salian nu dua ti bandung tadi.

di bandung oge si kuring diajar ngenal icon-icon jazz, dikenalkeun ku mang ade sangkan kumaha carana si kuring bisa meunangkeun spirit ngadangukeun sajarah tony bennet, ngabandingkeun jeung michael buble (bener-bener dibaca buble-lain jadi bubel) nu dikarbit ku david foster, jeung rea-rea deui. kuring rek ngamimitian ngulik kana sejarahna, ngarah bisa nerap naon nu ditampilkeun ku pamawn jazz teh.

di bandung ge kuring ngajar adi kabogoh kuring ngaji. melak amalan jang dibekel isuk jaganing geto.

btw.. persib dua kali eleh di kandang sorangan. pikasebeleun! padahal mah geus boga beus anyar nu gambarna maung tungkul tea. asa pikarunyaeun. sugan salasa isukan mah bisa meunang. era.

Pairan»

No comments yet — be the first.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: