jump to navigation

Bandung, Runtah jeung Riweuh Juni 22, 2006

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

kunaon sih unggal ka bandung ayeuna kuring asa haroream???

padahal mah nu ngaranna lemah cai sorangan teh ti baheula ge teu weleh dipupuja ku kaula. ti leuleutik kuring hirup di bandung. ti mimiti dago loba sawah keneh, tepi ka ayeuna euweuh lapang-lapang jang menbal acan kurin apal.

ampir dua taun ayeuna bandung teh nyaan heurin ku tangtung. karasa pisan, kusabab si kuring ngan balik unggal poe saptu-ahad hungkul di bandungna. jadi ngarasakeun kumaha padedetna kota bandung ayeuna.

komo deui kamari mah, kota bandung teh di leleran ‘kota metropolitan pang kotorna sa indonesia’. eh… cep walikota teh ngadon hayoh bangga, majarkeun teh ‘kota bandung ge kuduna mah meunang penghargaan jang usahana ngaleungitkeun runtah nu sakitu patumpukna’.
BEU!!!! teu boga kaera pisan cep walikota teh.
kusabab bandung heurin ku runtah, Alhamdulillah aya mangpaatna oge jang urang bandung sorangan.
juragan-juragan nu biasana unggal saptu-ahad ngareang di kota bandung, nepi ka pinuh pisan mobil pelat ‘B’ di kota nu kuduna pelat ‘D’ teh kamari mah jadi haroreameun ka bandung.

ayeuna cenah runtah teh geus mimiti diangkutan. keun we lah, tong diberitakeun ka urang jakarta!!
keun atuh sakali-sakali mah, urang bandung sorangan teh bisa ngarasakeun kota nu bebas macet, ngeunah jang istirahat di kota sorangan.

kapan cenah hayang bandung teh Genah, Merenah tur Tumaninah????
cik atuh nu mimiti ngarasakeun Genah-Merenah-Tumaninah teh urang bandung heula, lain urang deungeun.

ayeuna mah slogan bandung teh cenah hayang jadi kota ‘BERMARTABAT’.
kumaha rek bermartabat lamun urang bandung na sorangan teu boga rasa ieu aing ditanah sorangan?
geus puguh ari ningali si jawara kota bandung, PERSIB, eleh wae mah… beuki we.. tidak ada martabatna jadi urang bandung teh.

ayeuna rek naon nu rek dibanggakeun coba??????

Pairan»

1. sepn - Méi 25, 2007

enya atuh ayeunamah bandung teh geus heurin kuruntah, moga-moga wae cep walikota merhatoskeun kana kabersihan kota kebang.

2. Herna Hermawan - Januari 6, 2008

Muhun kumaha atuh ieu teh…….,
asa teu mereunah bandung teh ayeunamah……….
Tiap balik ka bandung ka pegat macet jeung macet…………
rek balik ka kampung sorangan teh asa haroream….

3. rosadadada - Juli 26, 2008

Ass. Wr. Wb.,

Mohon doa restunya..

No1 Dada Rosada-Ayi Vivananda

Pasangan calon Walikota dan Wakil Walikota Bandung 2008-2013

Wass. Wr. Wb.

4. denizal - Nopémber 7, 2008

kumaha atuh ari bandung teh ongkoh kota kembang anu beresih, tapi naha bandung teeh ayeunamah pinuh ku runtah,, solokan leutik barala kumaha tah urusanna. komo deui ayeuna usum hujan,,
banjir….banjirrrr……banjirrrrrrrrrrrr…………..

5. Cep gonz - Pébruari 5, 2009

jadi kudu ngalarti urang sararea teh??????????tong saling maeh keun..tp kudu saling ngingetan, jeng kudu aya kasadaran.allright
stone a


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: