jump to navigation

Sunda Mekar Séptémber 6, 2006

Posted by adhiawardana in Lagu Sunda.
trackback

Cacandran para luluhur
ciri bumi dayeuh pancatengah
ciri dayeuh pancatengah
lemah duwurna, lebak lengkobna
tanah padataranana

Nagara wibawa mukti
perlambangna congkrang kujang papasangan

Yasana para Dewata
teu sulaya dinyatana

Pasundan tanahna subur
gemah ripah ma`mur loh jinawi
gemah ripah loh jinawi
gunung gunungna, cur cor caina
makplak pasawahanana

subur sugih pangebonna
karaharjan mencar mawur kajauhna 

nagri nanjung panjang punjung
murah sandang murah pangan

Sunda surup kana tangtung
sunda sieup ninggang kana wanda
sieup ninggang kana wanda
adeg adegna, budi basana
teu nandakeun wawanenna

someah narima semah
matak betah anu ngadon bubuaran

tara ebreh pangartina
teu nembongkeun kabisana

Pairan»

1. Riksanagara - Séptémber 17, 2006

Kahatur Kang Adhiwardhana

Sinareng hormat,

Sim kuring Riksanagara,..ayeuna nuju ngumbara di Bristol-UK,..tos lami pisan milarian lagu Sunda Mekar,…anu aya anu ngawihna,…upami teu lepat mah taun 90 an mah anu ngahaleuangna Didin S. Badjuri sareng Enah Sukaenah,..

Manawi kang Adhiwardana ngagaduhan anu tos versi digital na (Mp3) disuhungkeun kajembaran manah na tiasa di kintunkeun ka
riksanagara@yahoo.com

Hatur nuhun sateuacan nana

Baktosna
Riksanagara

2. duh Jungjunan - Juli 28, 2007

kang punteun bade tumaros, manawi terang kawih sunda nu liriknateh
“duh hariring pang neupikeun salam kuring……” kadi tu namah duka tah hilap deui…simkuring parantos milari tapi teu acan kenging keneh, sono kapungkur sok ngadangukeun nuju alit😀

pami tiasamah sareung MP3 na hehe, punteun pami terang punteun wartosan simkuring di Liezmaya (at) gmail.com atanapi PM simkruing di mayaliez…Nuhun ah

3. Kang Zid tea - Séptémber 2, 2007

Asalamaualaikuml kang, lanasi kagungan MP3 Sunda Mekar, Eta lagu aya ku luhur nilaina kanggo mikanyaah ka tanah sunda nu beuki ngipisan. Ka wargi-wargi istri sareng pameget, diantos seratna. Hapunten basa synda sim kuring awon pisan, maklum wae katyrynan ti kulon pasisian,

4. zey - Juli 2, 2008

nuju milarian karawitan sunda anu judul nasabilulungan

5. Asep - April 29, 2010

Assalamu’alaikum….kang pribados tos lami millarian lagu “KEMBANG TANJUNG PANINEUNGAN” meuni matak waas……kacida bingahna upami kersa ngintunkeun ka pribados dina format MP3 oge teu sawios…diantos kintunana ka e-mail :SEkata73@yahoo.com

Hatur Nuhun


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: