jump to navigation

Asmarandana – Balakbak Méi 14, 2008

Posted by adhiawardana in pupuh.
trackback

Asmarandana

(Pupuh kahiji – laras salendro)

 

Eling-eling mangka eling

Rumingkang dibumi alam

Darma wawayangan bae

Raga taya pangawasa

Lamun kasasar lampah

Napsu nu matak kaduhung

Badan anu katempuhan

 

Eling-eling mating eling

Di dunya urang ngumbara

Laku lampah nu utama

Asih kapapada jalma

Ucap tekad eujeung lampah

tingkah polah sing merenah

Runtut rukun sauyunan

Hirup jucung panggih jeung kamulyaan

 

Balakbak

(pupuh ka dua – Laras Madenda)

 

Aya warung sisi jalan rame pisan citameng

Awewena ruas-ruis geulis pisan ngagoreng

Lalakina-lalakina los kapipir nyoo monyet nyangereng

 

Aya warung sisi jalan

Rame pisan ku nu jajan

Tihothat nu ngaladangan

Nu jarajan sukan-sukan

Pairan»

No comments yet — be the first.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: