jump to navigation

Dangdanggula – Durma Méi 14, 2008

Posted by adhiawardana in pupuh.
trackback

Dangdanggula

(pupuh ka tilu – laras pelog-sorog)

 

Mega beureum surupna geus burit

Ngalanglayung panas pipikiran

Cikur jangkung jahe koneng

Naha teu palay tepung

Sim abdi mah ngabeunying leutik

Ari ras cimataan gedong tengah laut

Ulah kapalang ngabela

Paripaos gunting pameulahan gambir kacipta salamina

 

Hiji basa hiji bangsa

Basa-bangsa Indonesia

Hiji bangsa hiji nusa

Nusa tunggal nusantara

Seler-seler suku bangsa

Di wewengkon mana-mana

Sakasuka sakaduka

Wujud bangsa indonesia

 

Durma
(pupuh ka opat – laras pelong)

Moal ngejat sanajan ukur satapak
Geus dipasti ku jangji
Mun tacan laksana
Numpes musuh sarakah
Heunteu niat seja balik
Najan palastra
Mati di medan jurit

Di mamana si penjajah
Pada amarah marudah
Manan kapok anggur gawok
Najan dituyuk diragut
Nagri sadayana
Umumna ngabela
Nyempad rosa, pulitik penjajah
Tapi nu ngajajah
Teu pasrah, teu sadrah
Terus meres, ngahina ngarinah

Pairan»

No comments yet — be the first.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: