jump to navigation

Duh Indung . . . Oktober 21, 2008

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

Duh Indung, ngaraksa ngajaring anak
Najan rungsing matak pusing
Heunteu weleh deudeuh mikanyaah, asih
Dimongmong jeung dititimang

Duh Indung, ngaping ngadama-dama anak
Ngamumule buah hate
Ngajungjung tur ngugung-ngugung
Anak dijieun puputon

Duh, Indung, Duh Indung
Timang titi ngamongmong anak
Duh, Indung, Duh Indung
Teu kendat ngadudu’a

Duh, Indung mun peuting ngajempling nyaring
Mu beurang lewang hariwang
Keukeuh heunteu jongjon ku puputon, gawe
Ngahehegar ngalelenjar

Duh, Indung peuting hariringan, nyaring
Lain hariring birahi
Ngeyong mepende puputon
Sieun anak heunteu tibra

Duh, Indung, peuting hariringan nyaring
Lain hariring birahi
Ngeyong mepende puputon
Sieun anak heunteu tibra
—————————— mang koko——————–

loba pisan nu hayang dikomentaran ti ieu lagu… ngan hese kaluar. kapendem.
rumasa jadi budak teh can bisa ngabagjakeun nu jadi indung…
ningali budakna meunang musibah, nu mimiti ceurik teh indung.. ningali incuna kudu dirawat di rumah sakit, nu tereh pingsan teh indung, ninina.
ningali budakna meunang kabagjaan, nu mimiti bungah teh indung.. ningali budakna rek makalangan ka nagari jauh, sanajan bagja ge nu panggedena boga kamelang teh indung.
sieun budakna meunang karerepet,  sieun budakna gering, sieun budakna meunang musibah..

rumasa kuring jadi budak teh hese… hese jang ngabagjakeun indung…
rumasa kuring mah sok ngadon era lamun indung nembongkeun kabagjana ka budakna ka jelema loba teh..
rumasa kuring mah sok hayang nyaho ngeunahna wae.. teu hayang mikir timana indung meunangkeun duit jang kabutuh kuring.. hayangna teh bro we geus aya mun kuring butuh teh.

duh indung….. hampura.. teu bisa nulis deui.

Pairan»

1. Wawan - Méi 30, 2009

Sami dulur, sim kuring ge nya kitu pisan, rumasa can bisa mulang tarima kanu jadi sepuh. asih nyaahna teh tembus kana kalbu, najan loba barudakna ge estuning teu diwiji-wiji…


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: