jump to navigation

Kudihyang Pajajaran Oktober 22, 2008

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

Geus sawatara waktu ka tukang, kuring ngilu riungan jeung sababaraha urang nonoman sunda nu masih keneh boga kareueus kana budayana.
asalnamah dina riungan eta teh can puguh rek jadi naon kahareupna, nu puguh mah tujuanna sarua, hayang nanjeurkeun deui budaya sunda jang balararea.

nu jadi simbol pangiket teh nyaeta kujang.

ari kujang teh panjang pisan sajarahna, jeung caritana ge moal cukup ku dibedah di hiji tulisan… intina wae, riungan teh di bere ngaran Kudi Hyang Pajajaran, nyaeta kecap dasar tina kujang tea.

jang nyaluyukeun kana pamaksudan diluhur, komunitas kudihyang pajajaran nu nempatan padepokan di alamat kuring, ngayakeun forum gempungan unggal dua mingguan, nu materi na mah rupa-rupa jeung di selang-seling antara gempungan diskusi umum, sareng diskusi khusus.

samentawis ayeuna kieu agenda diskusi umum teh:
– saptu 25 oktober 08 : ngabedah wawanohan aksara Sunda
– saptu minggu ka opat november : ngabedah Kasenian jeung budaya Sunda (jenis na ke di umumkeun deui)
– saptu minggu ka dua desember: ngabedah pakarang pusaka sunda
– saptu minggu kaopat januari 09 : ngabedah kaulinan budak

diselangan unggal minggu kaduana: ngabahas sunda aktual.

bilih aya baraya nu kaleresan aya di bandung, atanapi anu panasaran kana masalah nu rek dibahas, dihaturanan nyumpingan acara ieu.. samentawis mah kontak we heula ka sim kuring.

diantos.

Pairan»

1. LieZMaya - Désémber 1, 2008

Duh kabita hoyong ngiringan heuheu
iraha atuh irahanya, terbuka kangge umum pan kang?

2. sanghyang mughni pancaniti - Juli 30, 2010

pok, pek, prak ah.. tanjeurkeun deui sunda nu sjati tur nyata, minimal dina diri urang sewang-sewang.

3. ardi - Séptémber 19, 2012

duh meni hoyong ngiringan belajar aksara sunda

4. Alejandro - Januari 2, 2014

“Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu Nineung” ended
up being a wonderful read and I really was in fact pretty content to come across the blog.

Many thanks,Mari

5. Juliet - Januari 3, 2014

“Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu Nineung”
really got me personally hooked with ur site! I personallywill wind up being back again
significantly more frequently. Many thanks -Zora

6. Gena - Januari 3, 2014

Thanks for your effort for writing “Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu
Nineung”. Iwill really end up being returning for far
more reading through and commenting soon enough.

Thank you, Delphia

7. Ashley - Januari 4, 2014

“Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu Nineung” ended up being a fantastic read and thus I really was really content to read the blog
post. Thanks-Kristeen

8. Reginald - Januari 4, 2014

Precisely how long did it require u to write “Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu Nineung”?
It contains a bunch of very good advice. Thanks a lot -Shanna

9. Douglas - Januari 4, 2014

Where did you end up getting the points to post ““Kudihyang Pajajaran | Bati Nineung ti Nu Nineung”?
Thank you ,Randolph

10. Vehicle Security Essex - Maret 6, 2014

I like it when folks come together and share views.

Great blog, stick with it!

11. ksj.mit.edu - Maret 28, 2014

I was gutted Iran have been not drawn together with the United states.
I always like a great political aspect to a football game that Clive Tyldsley can remind us about each 2 to 3 minutes.
Iran pipped South Korea to top spot in qualifying with some impressive benefits (four- in opposition to Lebanon anyone?).
Its difficult to massive these groups up as their qualifying sector seems
extremely weak. Iran’s group consisted of Lebanon, Qatar,
South Korea and Uzbekistan. It’s a farce genuinely, but they’re below, they get a months split in Brazil, will have a little bit of a
kick all around and jet again house, decent summer season
in my eyes

12. Leds - Agustus 18, 2014

I like to spam your website. I like blackhat seo, pharma, pay
day loans, viagra and gambling and also adult porn.

13. Opal - Séptémber 14, 2016

If you are interested in topic: earn extra cash online australia visa – you should read
about Bucksflooder first

14. goalkeeper gloves adidas response - Nopémber 18, 2016

However, whereas it is potential that some
goalies wore woolen gloves or gardening gloves, there is no
such thing as a recorded proof of them doing so.
According to The Telegraph web site, Argentina’s Amadeo Carrizo was the primary goalkeeper identified to have worn gloves.


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: