jump to navigation

cara masang (install) font aksara sunda Oktober 28, 2008

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
trackback

file Aksara Sunda nu kamari teh yasana kang Dian Tresna Nugraha sareng kang Dadan Sutisna, mun file nu kamari geus di download, terus di ekstrak.. terus mimiti mah kopikeun file di folder FONT nu eusina 2 font (.ttf) ka direktori windows (biasana mah di c:/windows/fonts/

geus kitu dina folder Papan Tombol, jalankeun program SundaKb1_i386.msi ieu teh program jang masang papan tombol di windows.

hiji deui, dihandap ieu kuring nyobaan ngasupkeun aksara sunda dina gambar keyboard. aya dua gambar, nu kahiji gambar posisi normal, nu kadua gambar make SHIFT.
Sugan kapake.

Aksara Sunda diterepkeun dina keyboard

Aksara Sunda diterepkeun dina keyboard

ieu gambar dijieun jang ngabantuan make aksara sunda di komputer

Pairan»

1. Ruswandi Yusuf - Nopémber 1, 2008

abdi tertarik kana font sunda,kumaha cara downloadna?

2. adhiawardana - Nopémber 1, 2008
3. chungkring - Nopémber 13, 2008

nuhun kang..

4. adhiawardana - Nopémber 13, 2008

sami-sami kang..

da ieu mah kanggo sebarkeuneun kamamana🙂

TANJEUR KI SUNDA!!

5. Ardi - Januari 24, 2009

Sing seueur we ngabahas budaya sunda,ulah dugi ka ical budaya sunda teh. Ulah eleh ku budaya asing…

6. lukman - Méi 23, 2009

mangga urang cobian hela kang

7. handi - Méi 27, 2009

kang punten bade tumaros naha upami bade nyerat kecap garing malah jadi garang soalna dina hurup ‘r’ na teu tiasa ditambah ku 2 simbol nunuturkeun simbol -i jeung -ng.
kedah kumha tah?

8. perceka - Agustus 24, 2009

kang, aya font Sunda weuteuh yeuh…longok we blog kuring.

9. zady - Oktober 20, 2009

mun hayang masang eta applikasi kumaha ,jeung di mana bisa ngadowloadna?
lain uar-uar hungkul tapi teu nyaho kudu kamana mun hayang eta unicod teh?

10. yudi w winataatmaja - Maret 6, 2010

asa aheng ti nu aheng, ampun paralun teu surti ku basa sorangan….bagea ki sunda….!!

11. edruk - Maret 20, 2010

pami font ieu tiasa di-install dinu Mac OS-X teu?

12. jangFalcon - April 8, 2010

ngan ieu teh ngakatipkeun keyboardna kumaha?

13. jangFalcon - April 8, 2010

ngan ieu teh ngaaktipkeun keyboardna kumaha?

14. herman - Juni 2, 2010

Tanjer ki sunda…., ngiring ngadownload software na kang….

15. herman - Juni 2, 2010

Paninengan asa e’mut nuju sd-smp, tos hilap deui jigana! ayena aya nu ngageuing deui asa nye’re’de’t….kana hate’,…..asa enya jadi urang sunda teh..,nuhun pisan karengrengan nu ngadamel font aksara sunda. mudah mudahan tiasa majeng komo di anggo ngadamel situs atanapi blog mah jigana sim kuring tambah reueus.

16. Sugi - Juni 17, 2010

upami nga-download- keyboard aksara sunda sareng tool converter, dimana?
Hatur nuhun.

17. gatra - Juli 8, 2010

ih ih..mau dong belajar basa sunda yang bener ‘n halus…

18. sadoel - Juli 14, 2010

sampurasun..
kang kuring hoyong tiasa nyerat aksara sunda,tapi teu uninga nu kumaha wae aksara sunda teh nu salengkepna?
haturnuhun.

19. LieZMaya - Oktober 26, 2010

Bingah, bangga!

20. kokok - Oktober 30, 2010

hatur nuhun akang parantos masihan terang

21. Ferdy Setia F - Nopémber 1, 2010

Panuju pisan,… hayu dek kusaha deui atuh budaya urang teh mun teu ku urang sorangan,.. maenya dek eleh ku deungeun-deungeun?? nu sakitu asa gayana make budaya batur,.. padahal kurang kumaha budaya urang nu sakieu beugharna
DURRR AH!!!!!

22. sandy - Nopémber 23, 2010

wah aksara sunda geus sahate jeng kuring .

23. kusniawati - Désémber 15, 2010

hmmmm ,,,,,, nya ,,,, muhun abdi teh hoyong tiasa aksara sunda ,,,,, da kang ,,,,,

24. kandagalantes - Méi 11, 2011
25. yusuf - Juni 2, 2011

kang upami aksara sunda tiasa di diserat dina web teu ?
kumaha carana ?

kanu sanes cara ngainstalknna buka control panel>font>file>instal new font>lebetkn font aksaa sunda anu tos di download na . .
hatur nuhun . .

26. gentrapancaniti - Oktober 27, 2011

Hatur Salam Kawilujengan Kang,Hatur nuhun katampi oge ka anggo pisan aksara sunda na

27. dayZ - Désémber 30, 2011

gagal euy..

28. dailyalkitab - April 9, 2012

Akang, geuning teu tiasa di windows 7, kumaha nya kan carana?

29. wiwil - April 12, 2012

filena ukeunn lah kang .

30. sarwa sunda - April 23, 2012

manawi kaanggo: installer aksara sunda

31. jhunot - April 24, 2012

Sae pisan kang, hayu urang lestarikeun budaya sunda🙂

32. anang fathurrohman - April 27, 2012

batur nuhun berag kang

33. anang fathurrohman - April 27, 2012

hatur nuhun pisan kang

34. pianis - Méi 18, 2012

abdi nnton film thailand siga aksara thailand nya?? nuhun infona

35. Sanny Azhariyah - Juni 9, 2012

Abdi hoyong diajar aksara sunda..kumaha cara ngadownloadna?hatur nuhun

36. IpHen Lastfriends Reseuptouring - Juli 11, 2012

sampurasun kang
adi teu tiasa wae nga instal papan tombol na kumaha tah kang?

hatur nuhun

37. Ujang suhendar - Oktober 31, 2012

ijin downlod ka anu gauh iue font.
salam kenal kasadayana.

38. Nida Khofian - Januari 13, 2013

maksuna naon ‘dinu folder papan tombol, jalankeun program Sunda Kbl-i386.msi’ teh? carana kumaha?

39. denissapputri - Januari 21, 2013

halo, izin copy gambarnya ke blog saya ya, saya back link ke blog ini. terimakasih😉

40. Tulis Apa di Kartu Pos? | denissapostcard - Januari 21, 2013

[…] sumber gambar […]

41. Shal P'ratama - April 7, 2013

kang ngadownload na sesah euy ..

42. hayang nyaho - Séptémber 15, 2013

aya font aksara sunda kanggo henpun teu sepuh?
Salam kenal nya kanggo ka sadayana sepuh didieu


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: