jump to navigation

tempat diajar kacapi? Désémber 19, 2008

Posted by adhiawardana in Urang Sunda.
Tags: , , ,
trackback

Saha nu hoyong diajar kacapi?

ti baheula kuring resep kana seni sunda, boh ngadangukeun boh diajar jang maénkeun alat-alatna. Anu paling resep mah sim kuring téh maenkeun kacapi.
Ngan nya kitu téa.. masalahna ari hayang diajar kacapi mah hésé lamun kudu ngulik sorangan, nyontoan tina kaset atawa cd téh. jadi angger wé perlu aya ‘guru’ anu ngajarkeun, minimal dasar-dasarna, pami urang leukeun mah tangtu diteruskeun nepi ka mahirna.
Sabenerna mah loba ahli kacapi di kota Bandung téh, ngan sok hésé neang informasi dimana jang diajarna nu bener.

Dimana kuring bisa diajar maen kacapi di Bandung?

Kujalaran kitu komunitas kuring, kudihyang pajajaran, boga kahayang rék nga-fasilitasan saha-saha waé nu rek diajar kacapi, rék kacapi kawih atawa jang tembang sunda cianjuran.
ari tempatna mah di padépokan kudihyang, di cigadung, mung waktosna mah nyanggakeun wé ka nu badé diajarna.
Nu rék ngajarna tangtu lain jalma nu kakarak diajar kacapi, tapi ku ahlina nyaéta kang GANGAN GARMANA saparakanca téa.

sok ah, ka wargi nu hoyong diajar diantos kontakna ka kuring.

Pairan»

1. dian sukma - Désémber 19, 2008

kang abdi hoyong diajar kacapi….
tiasa nyungkeun alamat lengkepna kang?
di emailkeun we ka abdi sareng kontakna.

ieu teh cigadung nu di caket sadangserang tea kan?
bilih lepat🙂

hatur nuhun

2. kang gustara purwawinara - Désémber 23, 2008

alah meni asa aya bongbolongan geuning tah simkuring oge hoyong pisan diajar ngacapi teh ,…. namung kit tea geuning loba ahli2 kacapi di sabudeureun urang tapi hese diajakna, malah kuring helok rek kumaha ngalestarikeun seni budaya karuhun urang saumpana teu aya generasi penerusna? ulah koret kana elmu teh ulah balaga kana kabisana? kuring reu’eus kana seni jeung ka budayaan sunda tapi hesena kabina2 keur diajarna? tah mugia ti danget ayeuna mah hayu urang rojong titinggal karuhun urang dina laku lampah sapopoe, urang tanjeurkeun ti kawit ayeuna jeung ulah koret nu bisa tularkeun kabalarea nu hayang bisa ngenaan seni budaya dunda. sakitu bae ti akang nya bhaktosna kasadayana (kang Gustara Purwawinara)

3. kang gustara purwawinara - Désémber 23, 2008

alah meni asa aya bongbolongan geuning tah simkuring oge hoyong pisan diajar ngacapi teh aya nu haat rek ngajarkeun kacapian di bandung? cik atuh ditasik oge ayakeun atuh pangajaran anu siga kitu diajar ngacapi kawih, cianjuran jeung nu sejenna?,…. namung kitu tea geuning,……. jaman ayeunamah loba ahli2 kacapi di sabudeureun urang tapi hese diajakna, penting keneh komersil daripada nyieun amal hade? malah kuring helok rek kumaha ngalestarikeun seni budaya karuhun urang teh,……. saumpa teu aya generasi penerusna? ulah koret kana elmu teh ulah balaga kana kabisana? kuring reu’eus kana seni jeung ka budayaan sunda tapi hesena kabina2 keur diajarna? tah mugia ti danget ayeuna mah hayu urang rojong titinggal karuhun urang dina laku lampah sapopoe, urang tanjeurkeun ti kawit ayeuna jeung ulah koret nu bisa tularkeun kabalarea nu hayang bisa ngenaan seni budaya sunda. sakitu bae ti akang nya bhaktosna kasadayana (kang Gustara Purwawinara)

4. adhiawardana - Désémber 23, 2008

hatur nuhun kareueusna kang…

Insya Alloh upami anu aya hubungan sareng élmu mah moal disumput-sumput, kan tangtuna gé bakal malik ka urang nyalira🙂

pami ka bandung dihaturanan atuh kang🙂

mangga ah ka para ahli di luareun bandung, geura prung sebarkeun deui élmu téh…

5. Suhud hersa - Januari 21, 2009

Punten kang dimana cigadungna anu tempat diajar kacapi tea?, tiasa teu diserat alamat lengkepna.

6. Aegis Code - Pébruari 10, 2009

tah geuning… aya oge info kanggo diajar kacapi suling… tapi dupi alamat lengkapna dimana nya kang…?

7. rakhmat - Séptémber 12, 2010

neda alamatna kanggo diajar kacapi

8. ovo - Séptémber 21, 2010

alamatna palih mana nya?

9. Oit rohidin - Pébruari 17, 2012

palimana tempatna eta tehh kangggg


Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: